01

01


KILPAILUKAUSI 2019

Kaudelle 2019 solmimme sopimuksen Parolin Finland Teamin kanssa, jota lähti vetämään Henkan entinen mekaanikko Christian Saari. Mekaanikoksi valikoitui tälle kaudelle Nuutti Ruuskanen, joka hoiti koko kauden mekaanikon tehtävät loistavasti, lyhyestä kokemuksestaan huolimatta.

Nostimme myös fysiikkavalmennuksen määrää entisestään, lisäämällä nyrkkeilytreenit mukaan ohjelmaan Antti Parhialan opastuksella. Lisäksi Lauri Mäkinen tuli avuksi mentaalivalmennuksen roolissa.

Kauden 2019 kilpailukalenteriin kuului perinteinen porin kevätpäräys, yksittäisiä Iame-series sarjan kisoja, SM sarja, MM-esikisa, sekä itse MM-kisat Alahärmässä. Ajohommat aloitettiin ruotsin Kristianstadista maaliskuussa koko tiimin voimin.

MM-esikisojen vauhti vaikutti lupaavalta ja sieltä irtosi lopulta 8. sija maailman huippuja vastaan. Esikisan perusteella saimme kuitenkin vakuutettua Parolinin tehdastiimin johdon ja meille avautui vielä mahdollisuus osallistua Italian Wsk Final Cup kilpailuun Paroliinin -tehdastiimissä.

Kisa Italiassa meni lyhyestä varoitusajasta huolimatta kohtuullisesti, lopputuloksen ollen 20 finaalissa. Kun huomioidaan testauksen määrä uudella radalla ja uusissa olosuhteissa, on tulos vähintäänkin tyydyttävä.

Kauden päätavoitteina oli top 3 sijoitus SM-sarjassa sekä finaalipaikka MM-kisoissa. SM sarjan tavoitteet täyttyivät hienosti Henkan ollessa sarjan toinen. Lähdimme luottavaisin mielin MM-kisoihin ja sijoitus kokonaiskilpailussa oli lopulta 36/105. Yksi keskeytys 7. alkuerässä tiesi finaalipaikan menetystä niukalla erolla.

Kokonaisuudessaan kausi 2019 sujui hyvin ja tulosten valossa olemme erittäin tyytyväisiä. Ajokokemusta karttui runsaasti ja se alkaa näkyä myös tuloksissa. Kaudelta napattiin lopulta 5 voittoa, 2 hopeaa sekä yksi pronssi. Kiitos kaudesta 2019 yhteistyökumppaneille ja muille tukijoille!

 

Kisaohjelma 2019

Kilpailukaudella 2019 ohjelmassa on SM-sarja, valikoituja IAME-sarjan kisoja sekä kruununa Alahärmän MM-osakilpailu. Tavoitteena on saavuttaa Suomenmestaruusmitali. SM-sarjan lisäksi ohjelmassa on IAME-sarjan kisa Alahärmässä ja Lievestuoreella, sekä MM-osakilpailu Alahärmässä. Sosiaalisen median kanavamme seuraavat hetki hetkeltä niin harjoituskautta kuin kilpailuviikonloppujakin – hyppää kyytiin!

02

02


KILPAILUKAUSI 2018

Kaudella 2018 oli edessä siirtyminen isompaan OK junior luokkaan. Tiedossa oli, että fyysinen rasitus tulisi kasvamaan huimasti Raket95 -luokan jälkeen. Saimme onneksemme mukaan Juuso Sillanpään Kihun kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskukselta, joka tulisi vastaamaan Henrin fysiikkavalmennuksesta. Yhteistyö alkoikin sujua mainiosti ja Henkka viihtyi Juuson valmennuksessa hyvin.

Kauden päätavoitteena oli ensimmäisenä vuotena OKJ-luokan SM-sarjassa kerätä kokemusta kovasta luokasta. Talvella ajoimme myös kaksi ulkomaan testiä Espanjassa ja Italiassa, valmistautuen näin kesän SM-kisoihin. Mukaan mahtui myös yksittäisiä Iame-series -sarjan kisoja ja Porin kevätpäräys.

Kauden yhtenä tavoitteena oli asettua SM-sarjan top 10 joukkoon ja tavoite saavutettiin kauden lopussa, sijoituksen ollen seitsemäs kyseisessä sarjassa. Kokemusta karttui runsaasti ja mukaan mahtui myös podium lahdesta. Kiitos kaudesta 2018 yhteistyökumppaneille ja muille tukijoille!

03

03


KILPAILUKAUSI 2017

Kiitos kilpailuvuodesta 2017 taustajoukoille ja tukijoille. Kilpailukausi päättyi lopulta upeaan Suomen Juniorimestaruussarjan pronssitilaan. Lue lisää kilpailukauden käänteistä!

SJM 1. Osakilpailu Kangasala

1. Kilpailupäivä, sijoitus 2.

Aivan huippuhienon ja kovan ensimmäisen kisapäivän päätöksenä Lentolan SJM- kisoissa Henkka tuli maaliin sijalla kaksi. Auto oli tikissä ( kiitos mekaanikolle ja huippuhyvälle taustatiimille) ja mies oli tikissä. Nyt levätään ja huomenna jatketaan!

2. Kilpailupäivä, sijoitus 5.

Lentolassa toinen SJM päivä saatiin pakettiin tänään. Vauhti ei ihan riittänyt haastamaan neljän kärkeä, mutta kova kamppailu käytiin viidennestä sijasta kolmen herran välillä. Henkka veti tästä porukasta tänään pidemmän korren ja ajoi maaliin viidentenä, reilu kaksi sekuntia voittajaa perässä. Viikonloppu oli todella opettavainen ja hyvä. Nyt suunnataan katsetta jo tuleviin SJM- kilpailuihin, jotka ajetaan kahden viikon päästä Töysässä.

SJM 2. Osakilpailu Töysä

1. Kilpailupäivä, sijoitus 8.

Tänään Töysän SJM Ensinmäisen osakilpailun sijoitus kahdeksas hienon taistelun jälkeen. Koneista puuttui viimeinen veto. Yritetään huomiselle taikoa vetoja moottoriin niin päästäisiin viikonlopun tavoitteeseen.

2. Kilpailupäivä, musta lippu

Ohho. Töysän kisa on taputeltu. Sunnuntaina löydettiin jo vähän vauhtia ja ensimmäisessä alkuerässä Henkka ajoi erän toiseksi, mutta pieni arviointivirhe jarrutuksessa lähdön ensimmäiseen mutkaan ja pikku pusu kaverin takakulmaan tuotti kahden sekunnin aikarangaistuksen ja sijoitus tippui kahdeksanneksi. Toinen alkuerä paikalta kuusi josta maaliin neljäntenä.

Finaalin lähdettiin kahdeksannelta paikalta ja Henkka oli jo sijalla viisi parhaimmillaan kunnes renkaat lämpenivät liikaa ja viimeisissä mutkissa ohittaminen liian pieneen rakoon tuotti ei-toivottua tulosta. Kaveriin osui ja myös Henkka pyörähti. Toinen varoitus tarkoitti mustaa lippua ja tulos mitätöitiin sekä sen lisäksi myös lasketaan sarjapisteisiin. Asia on käsitelty ja kuski myöntänyt virheensä. Tämän jälkeen onkin hyvä lähteä puhtaalta pöydältä Ouluun viidenteen ja kuudenteen osakilpailuun, joka ajetaan viikon päästä. Sarjan toinen tila muuttui Töysän jälkeen sijalle 5-8. Oulussa pumpataan kuraa männän päälle ja yritetään ajaa kolmen kärkeen!

SJM 3. Osakilpailu Oulu

1. Kilpailupäivä, sijoitus 3.

Henkka ajo tänään Oulun SM:ssä aika-ajot P1 1.alkuerä P1 2.alkuerä P1 ja finaali P3. Huomiselle jäi vähän parantamista. Pääasia, että vauhti on hyvää. Huomenna pienet virheet pois ja finaalistakin voitto!

2. Kilpailupäivä, sijoitus 5.

Oulun sunnuntain kisa oli melkein täydellinen aina viimeiselle kierrokselle asti. Henkka johti loppu mutkiin asti finaalia, mutta kilpakumppani antoi vähän lisävauhtia ja Henkka nurmikolle josta johtuen maalissa sijoitus oli viides. Vähän jäi harmittamaan kun ensinmäinen voitto oli todella lähellä. Henkka ajoi myös finaalin nopeimman kierrosajan. Uutta matoa koukkuun ja nokka kohti uusia haasteita.

SJM 4. Osakilpailu Vihti

1. Kilpailupäivä, sijoitus 1.

Launtain kisapäivä toi vihdoin voiton, tästä on hyvä jatkaa sunnuntaille hakemaan samaa sijoitusta!

<2. Kilpailupäivä, sijoitus 2.

Vihdissä toinen kisapäivä saatu päätökseen. Finaalissa ajamalla ykkönen, mutta kolmen sekunnin aikasakko tiputti ensin neljänneksi. Vastalauseen jälkeen aikasakko muutettiin kahteen sekunttiin, jonka jälkeen sijoitus oli lopputuloksissa toinen. Tyytyväinen saa olla viikonloppuun vaikka voittoa ei tänään tullutkaan.

SJM 5. Osakilpailu Lahti

1. Kilpailupäivä, sijoitus 4.

Vaikean finaalin sijoitus neljäs. Vauhdillisesti hyvä, mutta muutama pieni ajovirhe maksoi tänään pari sijoitusta. Kilpailuun lähti kaksi kuljettajaa takarivistä märänkelin renkaalla joka näytti olevan maalissa juuri ja juuri nopeampi ratkaisu. Rata alkoi kuivamaan puolessa välissä jolloin slikseillä ajavat saivat kiinni kärkeä. Tänään kävi näin ja huomenna kuivalla vedetään taas niin kovaa kun vehkeistä irtoaa!

2. Kilpailupäivä, sijoitus 4 / SJM-sarjan pronssi

Tänään viimeinen SJM osakilpailu Lahdessa. Moottoriongelmia aamun harjoituksissa. Aika-ajoihin toinen kone ja taas mennään! Tuloksena toinen nelossija ja SJM-sarjan PRONSSI! Olemme tyytyväisiä sarjatulokseen ! Kiitos tukijoille ja etenkin Christian Saarelle loistavasta panoksesta tällä kaudella!

Copyright © 2021 HENRI SÄÄSKILAHTI